Google
Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2007
Δημοσκοπήσεις

Είναι μέρες τώρα που θέλω να αναφερθώ σε ένα φαινόμενο, που δεν είναι τωρινό, αρχίζει όμως να παίρνει διαστάσεις, να με προσβάλει σαν άτομο, και σαν πολίτη. Τις δημοσκοπήσεις. Να ξεκαθαρίσω καταρχήν ότι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να αντιπροσωπεύω κανένα, όπως επίσης και να αντιπροσωπεύομαι από κανένα. Ότι δεν παραχωρώ σε κανένα το δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους μου.

Δεν θα αναφερθώ σε τεχνικά θέματα όπως αυτό της συγκρότησης των ερωτηματολογίων ή αυτό της επεξεργασίας των στοιχείων, αλλά στην φιλοσοφία η οποία διέπει αυτές τις "έρευνες".

Ερωτάται λοιπόν μία μικρή ομάδα ανθρώπων για κάποιο θέμα, και όλων αυτών οι απαντήσεις υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν εκατομμύρια άλλους. -"Όχι ρε μεγάλε". Η δική μου γνώμη είναι μοναδική, δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις 3 ή 4 που υποδεικνύεις σκόπιμα και όσο και μειοψηφία και αν είναι, απαιτώ να καταγραφεί. Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να την πετάς απέξω; Ποιοι είναι αυτοί που απαντούν αντί εμού; Μπορεί να με αντιπροσωπεύει η κάθε "κατίνα" όταν την ώρα που μαγειρεύει και προσέχει να μην της καούν οι πατάτες, απαντάει στις ερωτήσεις σου μέσω τηλεφώνου; Μπορεί να εκφράζει κάποιος γνώμη για το blogging, ας πούμε, όταν δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη;

Και όλα αυτά σε μια εμφανή προσπάθεια να με στρέψεις καταρχήν εκεί που θέλεις εσύ. Να μου καθοδηγήσεις την συμπεριφορά και να την κάνεις αχταρμά με αυτήν της μάζας. Να μην ξεχωρίζει. Και στην συνέχεια να με εξαφανίσεις τελείως.



"Don't Speak"
 
Το Αποτύπωσε Ο Μικρός Πρίγκιπας Στις 8:13 μ.μ. | |


9 Σχόλια:


  • at 9:27 μ.μ., Blogger ΕΡΜΗΣ

    Εγώ όμως τις γουστάρω τις δημοσκοπήσεις. Ας είναι και μερικές "πειραγμένες". Γιατί είναι μια ένδειξη το τι θέλουν οι πολίτες ή αν θέλετε άλλος ένας μοχλός πίεσης προς τους πολιτικούς. Εμένα άλλο με ανησυχεί. Η υποταγή των πολιτικών στα τηλεοπτικά παράθυρα και στους τηλεοπτικούς "αστέρες" που δεν έχουν πάει φαντάροι. Εγώ που πήγα ήμουν μαλάκας;
    http://ermis-ermis.blogspot.com/

     
  • at 9:38 μ.μ., Blogger bluesmartoula

    Έλαααα
    Κι άλλο κοινό...
    Επίσης δεν πιστεύω πως έχουν ρωτηθεί υπαρκτά πρόσωπα ποτέ και το μαγείρεμα γίνεται ανάλογα με τα συμφέροντα των "όποιων" κάθε φορά.

    Το τραγούδι άπαιχτο

     
  • at 1:38 π.μ., Blogger ΠΡΕΖΑ TV

    Οι δημοσκοπισεις της VPRC αντιπροσωπευουν παντα το λαο...
    30000 φοιτητες ειναι στους δρομους κατα της αναθεωρησης του αρθρου 16 και η πλειοψηφια των Ελληνων ειναι υπερ...
    Κοιτα αντιφαση...

    Ποιος ειπαμε ομως οτι χρηματοδοτει τις εν λογο δημοσκοπισεις;;;

     
  • at 3:19 μ.μ., Blogger πνευμα

    Συμφωνώ πρίγκηπα. Είναι ένας ακόμη τρόπος να μεθοδεύουν αποτελέσματα κατα το δοκούν...

    Επίσης και στις κάλπες ποιός θα έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι δεν υπάρχουν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων?

    Εγώ πάντως όχι...

     
  • at 10:48 μ.μ., Blogger Μικρός Πρίγκιπας

    Ερμή,
    Δεν συμφωνώ καθόλου μαζί σου αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.Όσο για το φανταριλίκι εγώ δεν νοιώθω καθόλου μαλάκας που υπηρέτησα λίγα χιλιόμετρα από τα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα.Ήθελα και πήγα.

    Σμαρτούλα,
    Τώρα τι να πω;Στο τέλος με τόσα κοινά θα μας παρεξηγήσουν.Χαίρομαι που σου άρεσε το τραγούδι.Άσχετο με το post, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου.

    Νίκο,
    Ο Σκάι φυσικά.

    Πνεύμα,
    Δεν θέλω να είμαι υπερβολικός.Στις κάλπες δεν πιστεύω ότι βάζουν χέρι.Δεν χρειάζεται βέβαια.Έχουν οδηγήσει τα πράγματα εκεί που θέλουν πολύ νωρίτερα.

     
  • at 4:23 μ.μ., Blogger candy's τετραδιάκι

    Και πιος μας λεει οτι οι δημοσκοπησεις ειναι αληθινες?

     
  • at 5:01 μ.μ., Blogger ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

    Πες τα μεγάλε μας μικρέ Πρίγκηπα! Άντε, γιατί για πολύ μ@λ@κ3$ μας περνάνε!!! Που μας ανακοινώνουν κάθε τρεις & λίγο τα δήθεν αποτελέσματα των στημένων τους δημοσκοπήσεων, λες & τους το ζητήσαμε! Μα φυσικά & εξυπηρετούνται έτσι μεγάλα συμφέροντα, αφού πολύς κόσμος (δυστυχώς) επηρεάζεται... Γι΄αυτό κι εμείς θα τους γράφουμε !
    Καλό μας μήνα!

     
  • at 9:35 μ.μ., Blogger Μικρός Πρίγκιπας

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

     
  • at 9:38 μ.μ., Blogger Μικρός Πρίγκιπας

    Candy,
    Δεν νομίζω ότι υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος που να μην πιστεύει ότι όλα αυτά δεν κατασκεύαζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    Ηλιαχτίδα,
    Το καλύτερο το έγραψες στο τέλος.