Google
Σάββατο, Απριλίου 21, 2007
Παγκόσμια Μέρα Γης;;; Ουάου..........
ΑΥΡΙΟ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ του Σωτηρίου Έτους 2007 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γης. (Ή την Παγκόσμια Ημέρα Καταστροφής της Γης, δεν διευκρινίζεται επακριβώς από τα συμφραζόμενα!)

Το βράδυ θα το δούμε και στις ειδήσεις. Αφού στα (περισσότερα) κανάλια μαλλιοτραβηχτούν κατά το δοκούν, μετά ο παρουσιαστής θα πάρει το ύφος το σοβαρό, το ευαισθητοποιημένο με μια εσάνς από κοινωνικό ακτιβισμό για να σπάσει η ξιδίλα και θα μας ενημερώσει αναρμοδίως ότι αυτή η μέρα δεν είναι το πρώτο τυχόν ούτε τσόλι:

Είναι κοτζάμ Παγκόσμια για κοτζάμ Γη!

Και μετά με μια πλήξη, μια ανία, ένα εξόφθαλμο σιχτίρι στο βλέμμα θα μας παραπέμψει στο βιντεάκι της ξεπέτας όπου κάποιοι σύνεδροι μιλάνε για την καταστροφή του πλανήτη, ενώ υπολογίζουν τα εκτός έδρας και πώς θα κερατώσουν τη γυναίκα τους επίσης εκτός έδρας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Γης είναι άλλη από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Για να είμαστε πολιτικώς ορθοί, αυτή τη μέρα δεν πετάμε τα σκατολοΐδια μας στο μπαλκόνι τής από κάτω. Βάζουμε χώρια μεταλλικά κουτιά από χαρτομάνι. Και προτού αμολήσεις τη σακουλάρα στη μέση του δρόμου (προσέχοντας μη σε πάρει κανένα μάτι) την περνάς πρώτα από τον κάδο ανακύκλωσης του εγκεφάλου σου! Τα δε πλαστικά δεν τα ξαμολάμε! Τα τρώμε!

Επίσης την Παγκόσμια Ημέρα Γης μπορείς να βγεις έξω και να βρίσεις το όζον! Όζον, είσαι πολύ κακό παιδάκι! Γιατί έκανες αυτή την τρυπούλα, μανάρι μου; Πώς θα το μαντάρω εγώ τώρα το καλσόν; Ήλιε μου, Ηλιάτορα, από πότε μας βγήκες μούφα, ψυχή μου;

Κάνοντας την καθιερωμένη γυροβολιά μου στο Διαδίκτυο βρήκα τις άπειρες Παγκόσμιες Ημέρες!

ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. Του Παιδιού. Της Υγείας. Της Ποίησης. Του Θεάτρου. Του Βιβλίου. Του Χορού (so you think you can dance, malaka?). Του καταναλωτή. Των Ταχυδρομείων. Του Διαβήτη (αδιευκρίνιστο αν πρόκειται περί της γνωστής νόσου ή περί του γεωμετρικού οργάνου! Μάλλον το πρώτο: δεν βρήκα πουθενά Παγκόσμια Ημέρα Μοιρογνωμονίου).

Παγκόσμια Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ι have a dream, μάγκες!

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: π.χ. αν αυτή πέφτει Τρίτη, παρακαλούμε με ευγενικό τρόπο τους εμπρηστές να αναβάλουν το θεάρεστο έργο τους για Τετάρτη.

Παγκόσμια Ημέρα Υγρότοπων - Υδροβιότοπων. Του συνεδρίου ηγείται ο ερωδιός της περιφερείας σας!

Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών. Ρεμάλι, μάζεψ' το κουλό σου, κι αύριο μέρα είναι!

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού. Γιατί και οι μαύροι έχουν ψυχή, τα μανάρια μου: μόνο που δεν φαίνεται τη νύχτα!

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, άλλη Κατά του Καπνίσματος, άλλη Κατά των Ναρκωτικών (να πάρει μια ανάσα κι ο φουκαράς ο Κολομβιανός Βαρόνος), Ζώων, Προσφύγων (ή Ζώων-Προσφύγων;)...

Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού. Παγκόσμια Ημέρα Νερού. (Άπαξ του έτους, μπάνιο υποχρεωτικό, σκάσε και τρίβε!)

Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. (Μη με ρωτήσετε, θα σας γελάσω! Μέχρι τον Σταυρό είχα τον έλεγχο της κατάστασης, στην Ημισέληνο τα 'παιξα.)

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (τι γράφω η γυναίκα σήμερα!!! Αλήθεια, τι γράφω η γυναίκα σήμερα;). Και Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Internet. (Και σου το 'λεγα εγώ: Το surfing σώζει ζωές, μαρή Μαρίτσα!)

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, προτείνω να καθιερωθούν κι άλλες τέτοιες νοστιμιές. Παγκόσμια Ημέρα για Ξανθιές (τι δηλαδή, αν μας τρυπήσεις, δεν ματώνουμε;). Παγκόσμια Ημέρα για Περιπτερούδες με Μανιοκατάθλιψη. Παγκόσμια Ημέρα για Γκέι Αλουμινάδες. Παγκόσμια Ημέρα για Γάτες με Αυτοκρατορική Παράκρουση. Παγκόσμια Ημέρα Hands Free και Blue Tooth. Παγκόσμια Ημέρα Σικλαμέν: ό,τι είναι σικλαμέν θα γιορτάζει. Παγκόσμια Ημέρα Μπομπ του Σφουγγαράκη.

Και τέλος, Παγκόσμια Ημέρα Ρόκας - Μοτσαρέλας. Με το μπαλσάμικο χώρια, παρακαλώ!


Έλενα Ακρίτα

Εφημερίδα "Τα Νέα" 21-4-07


"It's The End Of The World As We Know It"
 
Το Αποτύπωσε Ο Μικρός Πρίγκιπας Στις 5:03 μ.μ. | |


5 Σχόλια:


  • at 5:36 μ.μ., Blogger Μικρός Πρίγκιπας

    Εγώ για φέτος τελείωσα το οικολογικό μου καθήκον.Πριν από λίγο πέταξα δύο ολόκληρες,μικρές βέβαια,μπαταρίες στο ειδικό κουτί περισυλλογής τους και συνεχίσα με το οικολογικό τραγούδι των REM.Του χρόνου πάλι.........

     
  • at 1:51 π.μ., Blogger Νίνα

    Λατρεύω τα άρθρα της Έλενας Ακρίτα..!!!

     
  • at 11:39 π.μ., Blogger tolitsa

    Τον μπλε καδο της ανακυκλωσης απεναντι απο το σπιτι μου, που ειναι ξεχειλισμενος εδω και δυο εβδομαδες, ΕΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ, Ε!, ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ, ΠΟΙΟΣ???????

     
  • at 12:39 μ.μ., Blogger candy's τετραδιάκι

    Χαχαχχαχα καλοοοοο :)

     
  • at 4:30 μ.μ., Blogger ilias

    Πάρε τηλ να ενημερώσεις την δημαρχία αν δεν σου αρέσει να τον βλέπεις ξεχειλισμένο . Γράφει πολύ ωραία η Έλενα ακρίτα. Την καλησπέρα μου σε όλους.