Google
Δευτέρα, Απριλίου 27, 2009
Το Μυρμήγκι.... Και Οι Άλλοι
Ήταν μια φορά και ένα καιρό ένα ευτυχισμένο και παραγωγικό μυρμήγκι που ξεκινούσε κάθε μέρα πρωί – πρωί για τη δουλειά του. Περνούσε όλη μέρα δουλεύοντας και τραγουδώντας, μέσα στην καλή χαρά!
Του άρεσε πάρα πολύ να εργάζεται και φυσικά η απόδοση του ήταν εξαιρετική! Μόνο που δυστυχώς, στην επιχείρηση δεν υπήρχε manager να το κατευθύνει!
Ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αποφάσισε πως αυτή η κατάσταση δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι δημιούργησε μία θέση manager, για την οποία προσέλαβε μια ιδιαίτερα έμπειρη πασχαλίτσα.
Πρώτο μέλημα της πασχαλίτσας ήταν να εποπτεύσει το ωράριο του μυρμηγκιού και γι αυτό προχώρησε αμέσως στην οργάνωση ενός συστήματος ελέγχου, με κάρτες. Βέβαια, σύντομα, χρειάστηκε να προσλάβει μία γραμματέα, που ανέλαβε να ετοιμάζει τους φακέλους αναφοράς, με την βοήθεια μίας νεοπροσληφθείσας αράχνης.
Η αράχνη επιφορτίστηκε με το σύστημα αρχειοθέτησης, καθώς και με το τηλεφωνικό κέντρο. Στο μεταξύ, το ευτυχισμένο, παραγωγικό μυρμήγκι συνέχιζε να δουλεύει, να δουλεύει, να δουλεύει……..
Ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ήταν τόσο ευχαριστημένος με τις καθημερινές αναφορές που λάμβανε από τη πασχαλίτσα, ώστε της ζήτησε να του ετοιμάσει και μια συγκριτική μελέτη με γραφήματα και ανάλυση τάσεων.
Έτσι απευθύνθηκαν σε μια κατσαρίδα, στην οποία αγόρασαν μάλιστα ένα νέο σετ υπολογιστή – εκτυπωτή, για να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης.
Το ευτυχισμένο παραγωγικό μυρμήγκι άρχισε δειλά – δειλά να διαμαρτύρεται για όλη αυτή την γραφειοκρατία και το χαρτοβασίλειο. Μοιραία, οι ρυθμοί της δουλειάς του άρχισαν να μειώνονται…..
Ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, αποφάσισε πως έπρεπε να πάρει αμέσως μέτρα γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και έφερε επειγόντως έναν ειδικό διευθυντή, αρμόδιο να επιβλέπει το ευτυχισμένο, παραγωγικό μυρμήγκι.
Τη θέση λοιπόν, ήρθε να καλύψει ένας τζίτζικας που άλλαξε αμέσως τη φθαρμένη επίπλωση του γραφείου του και ζήτησε μία ειδική, εργονομική πολυθρόνα κι ένα υπολογιστή με επίπεδη οθόνη. Βέβαια με τόσους υπολογιστές πια, η εταιρεία προχώρησε, αναγκαστικά, στην αγορά ενός server.
Ο νέος διευθυντής ένιωσε την ανάγκη να φέρει έναν υπό-διευθυντή (που ήταν, παλιά, βοηθός του) ώστε, με την βοήθεια του, να καταστρωθεί ένα στρατηγικό πλάνο, καθώς και ο προϋπολογισμός του νέου αυτού τμήματος.
Όσο γίνονταν όλα αυτά, το μυρμήγκι ένιωθε όλο και λιγότερο ευτυχισμένο, όλο και λιγότερο παραγωγικό…….
Ο τζίτζικας δεν έχασε χρόνο: «Πρέπει να παραγγείλουμε μια έρευνα σχετικά με τα προβλήματα του επαγγελματικού περιβάλλοντος και τις αντιδράσεις των εργαζομένων», είπε.
Μόνο που, μία μέρα, μελετώντας τις αναφορές και τα στοιχεία ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, συνειδητοποίησε ότι ο τομέας που προσέφερε τις υπηρεσίες του το ευτυχισμένο, παραγωγικό μυρμήγκι, δεν ήταν πλέον τόσο κερδοφόρος.
Αμέσως ζήτησε από μια περιζήτητη σύμβουλο, την κουκουβάγια, να γνωμοδοτήσει πάνω στο θέμα και να εισηγηθεί κάποιες λύσεις. Τρεις μήνες αργότερα η κουκουβάγια έφερε την έκθεση της, που κατέληγε ως εξής:
«Στην επιχείρηση υπάρχει, σαφώς, πλεόνασμα προσωπικού». Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κηφήνας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ακολούθησε τη συμβουλή της και……..

Απέλυσε το μυρμήγκι!!!!!!!!!!!!
 
Το Αποτύπωσε Ο Μικρός Πρίγκιπας Στις 11:53 π.μ. | |


5 Σχόλια:


 • at 4:15 π.μ., Anonymous Ανώνυμος

  Μικρέ μου Πρίγκηπα,

  Τί λυπητερή ιστορία!
  Ποιός είναι όμως το μυρμήγκι, ποιός ο Κηφήνας, ποιά η πασχαλίτσα, η αράχνη, το τζιτζίκι? Άν τους ρωτήσεις, όλοι θεωρούν οτι δίνουν το 100% στη δουλειά τους, οτι είναι απαραίτητοι. Πιστεύω πως πρέπει να σεβόμαστε τη δουλειά όλων. Κανείς δεν είναι "κατώτερος" αν δεν το πιστεύει ο ίδιος.

  Ρωτάω τον αγάπημένο μου τί είναι ο έρωτας. Λέει οτι ο έρωτας σε βοηθάει να εξελιχθείς. Οτι αν ονειρεύεσαι να κάνεις καριέρα ο έρωτας θα πρέπει να σε βοηθάει όχι να σε δυσκολεύει. Εγώ λέω οτι ο έρωτας σε καίει. Και άν είσαι ερωτευμένος χαίρεσαι να καίγεσαι.
  Και δεν έχει σημασία αν είσαι μύρμήγκι ή Κηφήνας.
  Μόνο όταν τελειώσει ο έρωτας αναρωτιέσαι τί είσαι. Γιατί άλλο είναι να πονάς απο το τέλος του έρωτα και να έχεις μείνει ένα μυρμήγκι και άλλο να πονάς απο το τέλος του έρωτα πίσω απο τη γραφειάρα σου μετρώντας τον παχυλό μισθό σου.
  Εσύ τί λές Μικρέ μου Πρίγκηπα?
  Λένε πως στον πλάνητη σου φυτρώνει ένα τριαντάφυλο.
  Εσύ τί λές, λοιπόν?

  Ερμίν*

   
 • at 9:18 μ.μ., Blogger ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ

  Δεν προλαβαίνω τώρα Πρίγκηπά μας α διαβάσω το κείμενό σου(θα περάσω αργότερ οπωσδήποτε), πέρασα μόνο για να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά & Καλά στη μανούλα σου, αλλά & στις μανούλες όλου του κόσμου! Και σε όσες γυναίκες δεν είναι μάνες αλλά το πόθησαν! Μακάρι να μην πάψουν να το παλεύουν & να γίνει αληθινό το όνειρό τους!
  Καλό απόγευμα,
  Μαρία

   
 • at 9:26 π.μ., Blogger ποντίκι

  την καλημέρα μου από το τεμπέλικο ποντίκι που αυτό το καιρό δεν έχει δουλεια γιατί κάθεται και βαριέται.
  Καημένο μυρμίγκι λίγα ήταν τα ψωμιά σου..

  Ποιος να το έλεγε οτι θα ερχόντουσαν άλλοι και θα διώξουν εσένα;

  Κανείς δεν ξέρει....

   
 • at 11:31 μ.μ., Blogger Talisker

  Ηρθα και προχτες , το διαβασα ολο αλλα μου βγηκε τοσο λυπητερο που δεν ειχα τι να πω..

  θελω ομως να σου αφησω ενα χαμογελο
  και να σου θυμισω

  πως σημασια πανω απο ολα εχει το μυρμηγκι να ειναι ενταξει με τον εαυτο του και να διατηρει το χαρισμα της προσφορας

  αυτο ειναι που το κανει παντα υπερκινητικο, ευχαριστο, αεικινητο, εργατικο και προθυμο...

  αυτα οταν τα χεις δεν τα χανεις ποτε..

  οσο κι αν σε απογοητευουν οι κηφηνες και οι τζιτζικες


  δες γυρω

  ποσοι απο αυτους τωρα ειναι μεσα στην κατακραυγη


  -υπαρχει θεια δικη Πριγκηπα μου
  -πιστευω α κ ρ α δ α ν τ α σε αυτο...

  σε φιλω.

   
 • at 10:22 μ.μ., Blogger Μικρός Πρίγκιπας

  Ερμίν,
  Παραλίγο να με παρέσερνες και να σου απαντούσα σαν manager.......
  Όμως όχι.........
  Ίσως γιατί κατά μια έννοια έχεις δίκιο.........
  Να τον ακούς τον αγαπημένο σου........
  Καλώς ήρθες...........

  Μαρία,
  Αν και καθυστερημένα.......
  Σ' ευχαριστώ......
  Να χαίρεσαι και την δική σου Μανούλα...........

  Ποντίκι,
  Κάνεις την καλύτερη δουλειά......
  Και......ΝΑ ΖΗΣΕΤΑΙ.......

  Talisker,
  Κρατάω το χαμόγελο σου......
  Είναι πάντα τόσο γενναιόδωρο......
  Φιλιά.........