Google
Κυριακή, Μαΐου 08, 2016
Memories And Shadows

Εγκλωβισμένος σ’ ένα μέλλον που έχει ήδη έρθει και κοιτάζει ειρωνικά επιλογές του παρελθόντος, σέρνομαι στην έρημο του χρόνου, για λίγες σταγόνες ύπαρξης και διαφορετικότητας, απ’ το γυμνό τοπίο που με περιβάλλει.

Κοιτάζοντας αμήχανα μια όαση, που μεταμορφώθηκε σε βούρκο και σκιές που χορεύουν γύρω μου, ντυμένες με λάσπη για να κρύψουν τη γύμνια τους, προσπαθώ να αδειάσω από μέσα μου ενοχές που δέχτηκα να κουβαλήσω σαν φορτίο επί πληρωμή.

Ξεχνώ αυτό που ήμουν και μεταμορφώνομαι σε χαμαιλέοντα που αλλάζει το δέρμα της ψυχής του για να κρυφτεί απ’ τους κυνηγούς της παιδικής του αθωότητας.

Οι μνήμες μου μεταφέρονται στο Κολοσσαίο των ψυχών που θυσιάζονται στα πεινασμένα λιοντάρια της ανυπαρξίας και του εξευτελισμού, ξεσκίζοντας ότι έχει απομείνει απ’ την ανθρώπινη υπόσταση και ωσάν να μη χορταίνουν ποτέ κατασπαράζουν και το ανακυκλούμενο πλήθος που τα επευφημεί και τα χειροκροτάει.

Βλέπω τη μέρα να κρύβεται, προδομένη στα βάθη του σκοταδιού, περιμένοντας τον ήλιο, που κάποτε της ορκίστηκε ότι θα λάμπει για πάντα και θα φωτίζει το δρόμο που τώρα πια χάθηκε στον απέραντο ορίζοντα της προσμονής, της  λαχτάρας και της αέναης θλίψης.

Θυμίζω ναυάγιο στη μέση του ωκεανού που το εγκατέλειψαν οι ερινύες του για να γλιτώσουν, χωρίς να ξέρουν ότι θα περιφέρονται χωρίς ελπίδα να βρουν κάτι που θα τις σώσει απ’ τη στιγμή που θα χρειαστεί να απολογηθούν για όλα όσα αναγκάστηκαν να κάνουν και να ανεχτούν.

Μα ακόμα κι έτσι θα με περιτριγυρίζουν τα φαντάσματα των άλλων ναυαγίων που βυθίστηκαν στα ίδια δάκρυα, στις ίδιες θάλασσες, απ’ τους ίδιους δαίμονες και θεούς…………………..
 
Το Αποτύπωσε Ο Μικρός Πρίγκιπας Στις 10:41 μ.μ. | |


2 Σχόλια:


  • at 1:07 π.μ., Blogger ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

     
  • at 1:14 π.μ., Blogger ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    λιγοι ξερουν οτι ο υπερθετικος στα αισθηματα σχηματιζεται με το φως,οχι με τη δυναμη.
    και οτι χρειαζεται χαδι,εκει που βαζουν μαχαιρι...........

    παντα με σκεψη και αγαπη...Β.Ν.